top of page

Riharda Vāgnera operas “Tristans un Izolde” koncertatskaņojums nominēts Lielajai mūzikas balvai

Updated: Feb 14, 2023

12. janvārī tika paziņoti “Lielās mūzikas balvas 2022” nominanti un kategorijā “Gada koncerts” izvirzīts arī Cēsu Māslas festivāla un Koncertzāles “Cēsis” kopigi rīkotais Rihrda Vāgnera operas “Tristans un Izolde” koncertatskaņojums.


Balvas pasniegšanas ceremonija norisināsies 7. martā Latvijas Nacionālajā operā. Pasākumu atspoguļos Latvijas Televīzijas 1. kanāls, Latvijas Radio 3 "Klasika" un portāls LSM.lv.


Vērienīgais Riharda Vāgnera operas “Tristans un Izolde” koncertatskaņojums ” izcilu pasaules līmeņa operdziedātāju, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un diriģenta Andra Pogas sniegumā izskanēja 2022. gada 9. jūlijā, Koncertzālē “Cēsis.


“Tristana un Izoldes “ koncertatskaņojumā Izoldes lomā dzirdējām vācu soprānu, spožu Vāgnera operau lomu interpreti Gunbritu Barkminu (Gun-Brit Barkmin), bet Tristanu dziedāja Eiropas operteātru zvaigzne, vācu tenors Marko Jenčs (Marco Jentzsch). Kopā ar titullomu izpildītājiem uz skatuves bija mecosoprāns Martina Dike (Martina Dike), vācu basbaritons Olivers Cvargs (Oliver Zwarg), slavenais igauņu baritons Ains Angers (Ain Anger) un Latvijas Nacionālās operas solisti Mihails Čuļpajevs, Artjoms Safronovs un Rinalds Kandalincevs.


“Šis bija īpašs notikums - Riharda Vāgnera operas "Tristans un Izolde" koncertatskaņojums. Tie, kas bija Cēsīs, piedzīvoja izcilību, lielisku komandas darbu un šīsvasasaras akadēmiskās mūzikas kulmināciju!” LR kultūras ministrs Nauris Puntulis.


Lielā mūzikas balva (LMB) ir augstākais Latvijas valsts apbalvojums mūzikā. 1993. gadā Latvijas Republikas Kultūras ministrija, pēc toreizējā kultūras ministra Raimonda Paula iniciatīvas, pieņēma lēmumu ik gadu izcilākos sasniegumus mūsu valsts mūzikas dzīvē godināt ar speciālu balvu. LMB augsto prestižu gan sabiedrībā, gan mūziķu aprindās nodrošina respektablas žūrijas darbs, kuras dalībnieki visu gadu apmeklē koncertus un ik mēnesi satiekas sēdēs. Janvāra sākumā žūrija izvirza LMB iepriekšējā gada nominantus, par kuriem paziņo īpašā Kultūras ministrijas preses konferencē, un tikai pirms paša LMB pasniegšanas pasākuma notiek žūrijas balsojums par laureātiem.


31 views
bottom of page