top of page

Izraudzītas Cēsu Mākslas festivāla Grand Prix teātru skates izrādes

Updated: Jun 26, 2023

Informācija masu medijiem

2023. gada 20. jūnijā


Izraudzītas Cēsu Mākslas festivāla Grand Prix teātru skates izrādes


Ik gadu Cēsu Mākslas festivāla programmā līdzās mūzikai un vizuālajai mākslai ir pārstāvēts arī teātra mākslas žanrs, dodot iespēju skatītājiem novērtēt īpaši atlasītus, sezonas labākos mazās un vidējās formas skatuves darbus. Augustā “Grand Prix” teātru skatē Koncertzālē “Cēsis” būs skatāmas divas kritiķes Zanes Radzobes izvēlētas Latvijas vadošo teātru izrādes.


Cēsu Mākslas festivāla “Grand Prix” teātru skates kuratore ilgu laiku bija ievērojamā teātra kritiķe Silvija Radzobe. Nu jau vairākus gadus izlases veidošanu pārņēmusi viņas meita, pazīstamā teātra kritiķe Zane Radzobe. Katru gadu teātru sezonas izskaņā viņa izraugās un nosauc sezonas labākās mazās un vidējās formas izrādes, kas festivāla laikā tiek parādītas īpašā “Grand Prix “ skatē uz Koncertzāles “Cēsis” skatuves.


Šovasar “Grand Prix” skatei izvirzīta un Koncertzālē “Cēsis” būs skatāmas Valmieras teātra izrāde - “Sēras piestāv Elektrai” (režisore Inese Mičule), 17. augustā, un Dailes teātra iestudējums – psiholoģiskā drāma “Zēni nav meitenes” (režisore Diāna Kaijaka), kas ir spilgta Dārtas Danevičas monoizrāde, 20. augustā.


Biļetes uz izrādēm nopērkamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.


Cēsu Mākslas festivāls notiek ar ilggadējā patrona SEB bankas, vadošā telekomunikāciju operatora un festivāla ģenerālsponsora LMT, Cēsu novada domes, Valsts Kultūrkapitāla fonda, Modriāna fonda, AJ Power un Moller Auto atbalstu.



Mediju kontaktiem:

Egija Saļņikova

Tālr: 26171151

E-pasts: egija.salnikova@gmail.com




216 views
bottom of page