top of page

Preses konferences FOTO: Tikai nedēļa līdz vienpadsmitajam Cēsu Mākslas festivālam

Latvijā ir pieaudzis cilvēku pieprasījums pēc kultūras pasākumiem, tādēļ kultūrtelpa kļuvusi blīva, atklājot preses konferenci, sacīja Cēsu mākslas festivāla direktors Juris Žagars.


LMT viceprezidente Laura Keršule konferences laikā atklāja, ka “LMT Straume” tiešraidē varēs vērot šī gada festivāla galveno notikumu – flamenko operas “Ainamadar” iestudējumu Cēsu Pils parka estrādē, kas būs liels ieguvums visiem operas cienītājiem.


Festivāls vienmēr ir atvērts jauniem un eksperimentāliem projektiem, tāpēc jau otro gadu festivālā būs iespēja savi parādīt jaunajiem māksliniekiem un aicinām visus apskatīt Latvijas Mākslas akadēmijas diplomandu izstādi koncertzālē “Cēsis”. Tāpat mēs īpaši atbalstām festivāla teātra programmu un, manuprāt, šogad lielisks jaunums būs teātra kritiķes Silvijas Radzobes sarunas ar režisoriem pirms Grand Prix teātru izrādēm, stāsta SEB bankas valdes priekšsēdētāja Ieva Tetere.


Cēsu Mākslas festivāls šogad apmeklētājus gaida no 15. jūlija līdz 19. augustam, kā šīs vasaras īpašo projektu piedāvājot kino programmu “Upe” – seansus uz Gaujas upes pie Ērgļu klintīm. Festivāla mūzikas programmā pārsteigumus sola eksperimentāls priekšnesums ar izcilo latviešu pianistu Reini Zariņu un holandiešu gleznotāju Marilēnu Šiltkampu, kā arī sitaminstrumentālistu grupa Perpetuum ritmico un jaunā latviešu ērģelniece Liene Andreta Kalnciema saspēlē ar klarnetistu Mārtiņu Circeni. Laikmetīgās mākslas procesus un personības šogad piedāvāsim iepazīt priekšlasījumu ciklā, bet teātra mīļiem, kā ierasts, Cēsīs būs iespēja noskatīties pēdējā gada spilgtākās teātru izrādes. Pēc ilgāka pārtraukuma festivāla programmā atgriezīsies balets ar koncertu “Alekseja Avečkina zvaigzne”, bet Cēsu Pils parka estrādē gaidāms unikāls notikums – pasaulslavenā argentīniešu komponista, vairāku Frānsisa Forda Kopolas filmu mūzikas autora Osvaldo Golihova flamenko operas Ainadamar iestudējums.


Foto no kreisās: festivāla direktors Juris Žagars, Latvijas Mobilais Telefons viceprezidente, valdes locekle Laura Keršule, Latvijas Republikas Kultūras ministrijas valsts sekretārs Sandis Voldiņš, SEB Latvia bankas valdes priekšsēdētāja Ieva Tetere, festivāla mūzikas programmas autore un vadītāja Indra Lūkina un komponists Arturs Maskats




22 views
bottom of page